Börja Spela Golf

Är du intresserad av att börja spela?

Från och med 2012 är det lättare att ta Grönt Kort, golfens nybörjarutbildning. Därmed blir det också lättare och snabbare att komma igång med det roligaste, själva spelet.

De gamla myterna kring golfen att golf är svårt, golf är dyrt och golf tar tid har suddats ut. Frelugaklubb är en plats som välkomnar dig och som sätter omhändertagande i centrum, tar emot dig som är nybörjare.

Hur blir det lättare?
Genom att du som spelare ska få en snabbare kontakt med spelet, komma ut på banan och få en egen upplevelse av vad spelet går ut på. Att klubben kommer att anpassa utbildningen efter hur långt du har kommit i din egen färdighet för att få Grönt Kort. Det nya utbildningsmaterialet, en bok och ett webbmaterial inbjuder till självstudier och ökad kunskap. Du kan sitta hemma och lära dig regler, golfvett och annat matnyttigt.

Är du suga att börja spela golf? Då är du välkommen till våra nybörjarkurser. Det krävs inga förkunskaper och klubbor får du låna av oss. Under kursens gång kommer vi att gå igenom allt från puttning till utslag, regler, golfvett och spel på banan. Efter kursens slut är du redo att ta spelprovet.

Anmäl dej till ”Gröna Kort” utbildningen. 2 dagars utbildning. I kursen ingår utbildningsmaterial samt medlemskap. Första dagen börjar 10:00-14:00 med praktisk genomgång, kursdeltagarna får sedan komma överens när dag 2 i utbildningen passar.

Priser: 1.700kr Senior och 850kr Junior

Gör din anmälan:
Till Pontus Larsson,
Tele: 070- 719 30 73
E-post: pro@frelugagk.se

När får jag Grönt Kort?
Du får Grönt Kort och handicap 54 när du klarat 18 poäng från gul/svart pinne, 150 metersmarkeringen. Samtidigt får du ett eget Golf-ID (nybörjar-ID) som registreras i GIT, golfens IT-system. Med ditt Golf-ID kan du sedan själv sänka och höja ditt handicap när du är inloggad på dina sidor i Min Golf.

Vad gäller när du fått Grönt Kort?
Då börjar resan ner mot handicap 36. Du spelar med en vän/fadder som noterar din score och när den är bättre än 18 poäng (9 hål) eller 36 poäng (18 hål) sänks ditt handicap. Den du spelar med verifierar ditt resultat.