Förbättra din score

För att förbättra ditt spel handlar allt om teknik, men för att förbättra ditt resultat handlar det om strategi. Brist på bra teknik kan delvis kompenseras av bra spelstrategi, rätt mental inställning samt god förståelse för ett golfslags dynamik.

1. Skaffa rätt inställning

Du måste lära dej spelet för att förbättra din score, inte att svinga snyggast eller slå bollen längre. Många har tendens av att glömma spelets verkliga mål, så fort rundan startar är det inte det längsta slaget eller den snyggaste svingen som räknas, utan den mest effektivaste vägen att få bollen i hål, med minsta möjliga slag. Allting startar med rätt inställning, spela spelet med det du vet att du kan, inte hur du hoppas att du kan, spela komfortabelt.

2. Puttning

Du måste putta bra om du ska förbättra dej. Vare sej du är nybörjare eller är singelhandikappare, kommer du så småningom om att förstå att puttningen har störst effekt på ditt resultat än något annat område i ditt spel. Du kan alltid försöka rädda ett dålig slag med ditt nästa, men om du missar en putt finns inget räddning utan det är bara att lägga till ett slag till resultatet. Det är därför puttningen har direkt effekt på scorekortet och ditt mentala spel. Självförtroendet stärks vid bra puttning och man går till nästa tee full av energi, medans dåliga puttar gör en deprimerad och arg, som också sätter sej vidare på swingen. Om du ska förbättra ditt resultat, måste du bli en bra puttare!

3. Studera banan

Förmågan att slå  rätt slag vid rätt tidpunkt…… Att göra en god bananalys är ytterligare en nyckel för att sänka din score.

Följ dessa principer:
3.1 Kolla avstånden för det korta spelet…
3.2 Spela alltid ifrån svårigheter. Verkar ju självklart, men inte om man inte planerat i förväg.
3.3 Välj rätt klubbor för banans karaktär.
3.4 Spela alltid för att lämna en uppåt putt.

4. Tålamod och uthållighet

Golfspel på en högre nivå anses som en av det svåraste sporterna. Hemligheten för att förbättra sitt spel och resultat är enkel, Golf kräver tålamod och uthållighet. Öva tills att slagen/svingen sitter i muskelminnet.

5. Träna mer än 50% på närspelet

Ju mer du tränar desto bättre förståelse för slope, lie, underlag, vind, regn etc  har för påverkan på bollens bana. För liten tanke går till träning på puttning, chip, pitch och bunker slag, de flesta utövare går till rangen och tar med sej driven samt några järn. Det är det korta spelet, spelet runt greenerna som har den djupaste effekten på resultatet och följaktligen på ditt handikapp.